ORDU / GÖLKÖY - Güzelyurt Şehit Halis Doğan İlkokulu

Mrt

Zafer kokan bu şanlı Türk tarihini, aziz şehitlerimize borçluyuz! 18 Mart 1915 yılında kahraman Türk askeri bir zafer destanı yazdı, tüm dünyaya "Çanakkale geçilmez, Türk yurdu bölünmez! " dedirtti. İşte böylesine yüce böylesine asil bir günü tüm anlam ve önemiyle anmak, kutlamak gerekir. 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümüne yönelik okulumuzda yapılan yapılan törende günün anlam ve önemini belirten  şiirler okundu, oratoryo gösterileri yapıldı, videolar izlendi, koro gösterisi düzenlendi. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Türk milletinin bağımsızlığını ifade eden İstiklal Marşı'nın 12 Mart 1921'de Miili Marş olarak kabul edilmesiyle "İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u Anma Günü"nün 103. yıl dönümü münasebetiyle okulumuzda 12 Mart töreni düzenlendi. Programda Mehmet Akif ERSOY'un hayatı anlatıldı, şiirleri okundu ve İstiklal Marşı'nın yazılış hikayesi anlatıldı.Programın hazırlanmasında emek veren öğrenci, öğretmen ve idarecilere teşekkür ederiz.

Ara

Öğretmen, karanlığı aydınlatan bir ışık, bilgiye ulaştıran bir rehberdir. Öğretmenlik sevgiyi, fedakarlığı içerisinde barındıran kutsal bir meslektir. Başöğretmen M. Kemal Atatürk'ün dediği gibi "Eserinin üzerinde imzası olmayan yegane sanatkâr öğretmendir. " 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, şiirler okundu, gösteriler yapıldı ve şehit öğretmenlerimiz anısına oratoryo gösterisi sergilenerek kutlama etkinlikleri gerçekleştirildi.

Ara

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında, Türkiye Cumhuriyeti başta olmak üzere bıraktığı sessiz eserleri, ilkeleri ve devrimleriyle ilelebet Türk ulusuyla yaşayacak olan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi intikalinin 85. yıl dönümü münasebetiyle, okulumuz konferans salonunda 09.05'te şiirler, videolar, koro ve oratoryo çalışmaları ile tören düzenlendi.

Ara

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı 1. Dönem 1. veli toplantısı 09.11.2023 Perşembe günü saat 13.00' te okulumuzun konferans salonunda yapıldı. Velilerimize öğrencilerimizin akademik başarıları, davranış düzeyleri hakkında gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Okulumuzda sınava hazırlanan 11 ve 12. sınıflar için yapılan deneme sınavı sonuçları velilerimizle paylaşıldı ve okul-aile iş birliği içerisinde yapılacak çalışmalar üzerinde duruldu.

Ara

Her dil ait olduğu toplumun değerlerini, yaşayış biçimlerini, düşünüş tarzını yansıtır. Bu nedenle "Dil" kavramı büyük bir öneme sahip anlam derinliği olan bir sözcüktür. Türkçe de Türk toplumuna özgü yanları yansıtan anlatımı güçlü ve zengin bir dildir. Bir toplum benliğini korumak, kültürüne sahip çıkmak istiyorsa önce diline sahip çıkmalıdır. İster istemez küreselleşmenin sonucu kurulan ilişkilerin sonuçlarından biri de dilimize yabancı kökenli kelimelerin girmesi ve özentilik olmuştur. İşte burada biz eğitimcilere düşen görev çocuklarımızda, dil bilincini oluşturmak ve güzel Türkçemize sahip çıkmayı öğretmektir. Bu amaç doğrultusunda okulumuzda "Türkçesi varken neden yabancısı kullanılsın ?" düşüncesinden yola çıkarak öğrencilerimizle birlikte yabancı dillerden dilimize geçen kelimelerin Türkçe karşılıklarını yazarak köşemizi oluşturduk.

Mrt

Okulumuzda; "12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u Anma" etkinlikleri düzenlendi. Yapılan etkinliklerde; Mehmet Akif ERSOY'un hayatı ve İstiklal Marşı'mızın yazılması süreçleri ile ilgili gösteriler düzenlendi, şiirler okundu ve videolar izlettirildi.

Nis

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yurdumuzun dört bir yanında olduğu gibi okulumuzda ve Güzelyurt'ta da büyük bir coşkuyla kutlandı. Okulumuz bahçesinde yapılan kutlamalara halkımız tarafından da büyük bir ilgi gösterilmiştir.

Mrt

İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif ERSOY'un yazdığı milletimizin onurlu mücadelesini ve bağımsızlığını vurgulayan, İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 101. Yıldönümünü kutluyoruz. Yurdumuzun birçok yeri düşman işgali altındayken halkımız kadını, erkeği, çocuğu ve askeriyle ülkesi için zor şartlar altında bir karış toprağını vermemek için mücadele verirken, Mehmet Akif ERSOY milletimize cesaret vermek, duygularını harekete geçirmek üzere İstiklal Marşımızı yazmıştır. İstiklal Marşı, halkımızın bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren, eşsiz bir eserdir. Mehmet Akif ERSOY, "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" derken; verilen mücadelenin zorluğunu ifade etmiştir. İstiklal Marşımız milletimizin Atatürk önderliğinde, tarihin akışını değiştiren bir kahramanlık destanının anlatımıdır.

"Doğduğumdan beridir aşığım istiklale" diyen Mehmet Akif ERSOY, "İstiklal Marşı" adını verdiği şiirini İstiklal Harbinde kanının son damlasına kadar mücadele eden Kahraman Ordumuza ithaf etmiştir. İstiklal, tarih boyunca meftunu olduğumuz ve uğruna pek çok acılara katlandığımız, hiçbir zaman ödün vermediğimiz değerimizdir.

İstiklal Marşımız bütünüyle aziz milletimizin karakterini yansıtmaktadır. İstiklal Marşımızın mana derinliğinde barınan duygular milletimizin öz benliğinden damıtılmıştır. Bayrak, sancak, ezan, hak, şahadet, din gibi kelime ve kavramlar milletimizi var eden değerlerimizdir. Milletimize istiklal azmini veren gazilik ve şehitlik gibi manevi mertebelerdir. Manevi duygulardan arındırılmış bir mücadelenin sürdürülmesi imkansızdır. İstiklal mücadelesinde değerlerinin ayaklar altına alınmamasının mücadelesini veren milletimizin coşkunluğunu anlatan İstiklal Marşımız, milletimiz var oldukça ortak hisleri veren ve milletimizi tanımlayan bir eser olarak var olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın Kabulünün 101. Yıldönümünü kutluyor, İstiklal Marşımızın müellifi Mehmet Akif ERSOY'u ve Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, ebediyete intikal etmiş bütün şehitlerimizi şükranla ve saygıyla anıyoruz.